ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ!

670

 

Αγαπητό e-Handball team,

Με έκπληξη  διαβάσαμε το κείμενο της «συγγνώμης» που συντάχθηκε από την ομάδα σας. Είναι φανερό, από το ύφος του κειμένου σας, πώς η πρόθεσή σας δεν ήταν να ζητήσετε συγγνώμη. Όσον αφορά εμάς και στα θέματα που άπτονται της δικής μας αρμοδιότητας αισθανόμαστε την ανάγκη να σας επισημάνουμε τα εξής :

  1. Η ανακοίνωση με την επίσημη θέση μας, όπως αυτή εκφράστηκε, παραμένει στη διάθεση του καθενός να τη μελετήσει καθώς έχει αναρτηθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Αποτελεί το συμπέρασμα διαβουλεύσεων μίας εβδομάδας, με πάνω από 100 μέλη του συνδέσμου μας. Η οποιαδήποτε παράπλευρη πληροφόρηση, που ίσως εσείς έχετε, δεν εκφράζει τον σύνδεσμο μας.
  2. Ο ΣΥΠΧΕ – αν σας διαφεύγει – να σας θυμίσουμε, ότι αποτελεί έναν επιστημονικό – συνδικαλιστικό φορέα κι ως τέτοιος δε θα μπορούσε ποτέ να εκφράσει απόψεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και διαβούλευση. Άρα όταν ανακοινώνουμε κάτι, το στηρίζουμε σε επιστημονικά δεδομένα. Η προσεκτική τοποθέτηση μας λοιπόν δεν έχει να κάνει με κανενός είδους «στρουθοκαμηλισμό» όπως αναφέρατε αλλά με σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη. Παρόμοιες απόψεις υπάρχουν πολλές στο διαδίκτυο εκφρασμένες από διακεκριμένους επιστήμονες του αθλητισμού.
  3. Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι τα μέλη μας αποτελούν τους μοναδικούς επαγγελματίες του ερασιτεχνικού αθλήματός μας και είναι αυτά που κατά κόρον πλήττονται από οποιεσδήποτε μεταβολές στις ομάδες ή στα πρωταθλήματα. Παρ’ όλα αυτά η άποψη μας δε στηρίζεται σε οικονομικά δεδομένα, αν και παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εύλογη ανησυχία.
  4. Οι όποιες προτάσεις του ΣΥΠΧΕ προς την ΟΧΕ έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε χαράζουν την πολιτική της ΟΧΕ. Άρα η καυτή πατάτα, όπως αναφέρετε, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στα χέρια της Ομοσπονδίας και όχι φυσικά στα χέρια των προπονητών, των παικτών ή και των δημοσιογράφων.

Τέλος, συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας ότι εύκολες αποφάσεις δεν υπάρχουν κι ότι απαιτείται σοβαρότητα από όλους και σωστή αξιολόγηση της κατάστασης. Επομένως, καλό είναι, όταν απευθυνόμαστε στο σύνολο του χώρου μας, παίκτες , προπονητές και παράγοντες να προσέχουμε τι λέμε και πώς το λέμε, κοινώς «μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας».  Δεν είναι πρόθεση μας να ξεκινήσει  κανενός είδους αντιπαράθεση που, ούτως ή άλλως, δε θα ωφελούσε σε τίποτε, όμως,  αν αισθάνεστε ότι με κάποιον τρόπο έχετε κάνει λάθος, καλό είναι να ζητάτε συγνώμη χωρίς αστερίσκους.

Καλή τύχη σε όλους!

 

Εκ του Δ.Σ. του ΣΥΠΧΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.