Στην τελική ευθεία ο Αθλητικός Νόμος! Η τελική τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τους προπονητές.

756

Το θεσμικό πλαίσιο για τους προπονητές το οποίο αποτυπώνεται στο επόμενο αθλητικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στους εκπροσώπους ενώσεων και συνδέσμων προπονητών της Ελλάδας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/03).
Η οριστική λύση στο σύνθετο και χρονίζον πρόβλημα με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προπονητικού επαγγέλματος στον αθλητισμό βρίσκεται πλέον προ των πυλών.
Σε κλίμα αποδοχής και άριστης συνεργασίας και επειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το νέο αθλητικό νομοσχέδιο παίρνει «σάρκα και οστά» καθώς σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, ο νέος αθλητικός νόμος περιλαμβάνει για τους προπονητές:

* Δημιουργία νέου μητρώου προπονητών με κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με το επίπεδο του πτυχίου τους…
* Υποχρεωτικά συμβόλαια στους προπονητές από τα σωματεία με τα οποία συνεργάζονται (με μίνιμουμ ποσό αποδοχών).
* Η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Χωρίς αυτή οι προπονητές δεν μπορούν να εργαστούν σε σωματεία
* Εκπροσώπηση προπονητών στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών.
* Σύσταση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Εθνικής Σχολής Προπονητών για όλες τις κατηγορίες προπονητών και για όλους τους κλάδους άθλησης.

Στο χάντμπολ, οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί και οι προπονητές που οι ομάδες τους συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά Κύπελλα θα πρέπει να είναι κάτοχοι του διπλώματος «Master Coach».

Τα σχόλια είναι κλειστά.